Lounaskokous tiistaina 11.3.2014

11.3.2014

Lounaskokouksen aiheena on ajankohtainen, yritysten ja merkinhaltijoiden IPR-suojauskäytäntöihin liittyvä teema: tavaramerkkien luokituskäytäntö ja sen käytännön merkitys yrityksille ja muille merkinhaltijoille.

STY järjestää tiistaina 11.3.2014 tavaramerkkiaiheisen lounaskokouksen Ravintola Cantina Westin tiloissa (Arizona-sali; osoitteessa Kasarmikatu 23, Helsinki). Lounaskokouksen aiheena on ajankohtainen, yritysten ja merkinhaltijoiden IPR-suojauskäytäntöihin liittyvä teema: tavaramerkkien luokituskäytäntö ja sen käytännön merkitys yrityksille ja muille merkinhaltijoille.

 

EU-tuomioistuin linjasi oikeaa luokituskäytäntöä muutama vuosi sitten (tapaus C-307/10, IP Translator). Myös Patentti- ja rekisterihallitus on muuttanut tavara- ja palveluluetteloa koskevaa käytäntöään tämän vuoden alusta lukien. Mitä nämä uudet linjaukset tarkoittavat käytännössä? Millä tarkkuudella suojattavat tavarat ja palvelut on nyt listattava tavaramerkkihakemuksessa? Ja mikä on luokituskäytännön ja suoja-alan välinen suhde? Onko yrityksen syytä muuttaa suojauskäytäntöään?

 

Aiheesta alustavat Tuukka Airaksinen (Asianajotoimisto Krogerus Oy) ja Kaisu Korpua (Roschier Brands Asianajotoimisto Oy), joilla kummallakin on yli kymmenen vuoden kokemus tavaramerkkijuridiikasta ja myös huomattava käytännön kokemus yritysten tavaramerkkiportfolioiden hoitamisesta.

 

Aloitamme ottamalla lounasta seisovasta pöydästä klo 11:50 alkaen. Jotta klo 12:00 alkavan alustusosuuden alkaminen ei viivästyisi, osallistujia pyydetään saapumaan paikalle ajoissa klo 12:00 mennessä.